מס' צפיות בפוסט:
672
ממוצע זמן קריאה: 1 שניותשלמה ונטורה מגיש מתכון לשבועות של סבתא
שלמה ונטורה, מהמובילים והמשפיעים בקידום ושמירת שפת הלאדינו ותרבות יוצאי ספרד, מציג מתכון מיוחד לשבועות לזכרה של סבתא מזל ז"ל, שהיתה בשלנית אהובה.
"את המתכון הזה לעוגיות רוסקס מתוקות", מסביר שלמה ונטורה, "נהגנו לאכול בכל חג שבועות בביקורים אצל סבתיקה ומאז ועד היום נשאר טעם הילדות האהוב".
רוסקס – לחמניות מתוקות לחג השבועות
מרכיבים:
200 גרם מרגרינה או חמאה
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים (לחים)
1+1/2 כוס חלב
1 כוס מיץ
1+1/2 כפית אנסון (כוכב אניס טחון)
3 ביצים
לזיגוג:
שומשום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
לשים יחד את כל המרכיבים עד ליצירת בצק אחיד ורך.
מניחים למנוחה 10 דקות.
קורצים ללחמניות עגולות.
מורחים בחלמון מעורבב עם מעט חלב ואופים עד להשחמה.